Заміна застарілої внутрішньої системи освітлення на сучасну енергозберігаючу у Зборянській гімназії Брав участь

Доданий
16.03.2021
Номер
6
Енергозбереження

Понад 30 років існування гімназії не було проведеного жодного капітального ремонту або реконструкції системи освітлення. Протягом зазначеного часу встановлене обладнання зношувалося, потребувало заміни. Часто такі заміни не були рівноцінними і не дозволяли підтримувати експлуатаційні характеристики системи освітлення у проектних межах.

Автор проєкту
Бюджет
45 000 грн
Розрахунок бюджету
Населений пункт
Збора
Адреса
Верхнянська сільська об'єднана територіальна громада, Збора

Опис

Опис проекту

Мета: Забезпечення освітлення класних кімнат у відповідності до вимог чинного законодавства України, збереження здоров’я дітей, створення комфортних соціально-побутових умов для навчання дітей в гімназії, економія бюджетних коштів, покращення екологічної ситуації
Завдання: Проведення заміни застарілої внутрішньої системи освітлення на сучасну енергозберігаючу для забезпечення якісних умов надання освітніх послуг в Зборянській гімназії.
Актуальність: Стара система освітлення морально та фізично застаріла, не забезпечує достатній рівень та якість освітлення, що незадовільно впливало на стан зору учнів. До того ж значна частина ламп не працює, створює шум, що унеможливлює роботу учнів на уроці. Це негативно впливає на здоров’я дітей. Тому постала серйозна проблема, яка потребує негайного вирішення. Актуальність цього проекту полягає у тому, що заміна застарілого освітлення класів на сучасне енергозберігаюче не тільки покращить умови перебування дітей в класних кімнатах, збереже здоров’я дітей , але й допоможе економити бюджетні кошти, адже світлодіодні лампи споживають менше електроенергії, мають гарантію від виробника, мають більший світловий потік – відповідно, кращу якість освітлення.
Отже, впровадження даного проекту буде носити значний економічний та соціальний ефект. Крім перелічених позитивних наслідків цього проекту є ще й такий, як позитивна громадська думка .

Інформація стосовно доступності (результатів) проекту для мешканців Верхнянської ОТГ у разі його реалізації

У випадку реалізації проектної пропозиції 138 учнів 1-9 класів, 29 вихованців дошкільного відділення гімназії та 53 особи педагогічного та обслуговуючого персоналу отримають якісне освітлення для навчання, можливість комфортно себе почувати, зосереджено та без утоми працювати.
Батьки учнів відчуватимуть увагу до потреб та зауважень дітей, які навчаються в гімназії.

Відповідальні підрозділи

Відділ освіти Верхнянської сільської ради ОТГ